Veiligheid

Bij M.J. van Riel staat veiligheid bijzonder hoog in het vaandel. We geloven dat dit in onze tak van sport meer dan een streven moet zijn. Zo is al ons personeel in bezit van een VCA-certificering en beschikken we als bedrijf over een VCA-petrochemie-certificering.

Lees verder op deze pagina over over certificeringen (die u direct kunt inzien), maatschappelijk verantwoord ondernemen en veiligheidsprogramma's binnen M.J. van Riel.

Betrouwbaar door ervaring

Sinds 1946 is M.J. van Riel al actief in de wereld van horizontale en verticale verplaatsingen. In deze ruim 70 jaar heben we bewezen een stabiele partner te zijn, met kundig personeel, waarmee we al onze projecten veilig en succesvol kunnen voltooien.

Lees meer over ons personeel.

Certificeringen

M.J. Van Riel B.V. is een NEN-EN-ISO9001:2015, NEN-EN-ISO14001:2015, VCA-Petrochemie gecertificeerd bedrijf.

Het KVGM-zorgsysteem is een integraal zorgsysteem welke, in overeenstemming met ISO-9001, ISO-14001, VCA-P, minimaal voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving en is bedoeld om binnen de onderneming bedrijfsprocessen helder en eenduidig te maken naar zowel eigen medewerkers, klanten, als andere belanghebbenden.

Certificaten

Meer dan wat verplicht is

Je aan de wet houden op het gebied van veiligheid is vanzelfsprekend. Pas als er meer gedaan wordt dan wettelijk verplicht is kun je zeggen dat je trots bent op je veiligheidsbeleid. Daarom doet M.J. van Riel doet, daar waar mogelijk, meer dan wat wettelijk verplicht is. Natuurlijk behouden we altijd een gezonde relatie met wat nuttig en rendabel is.

Hierbij staat mileu ook hoog in het vaandel. Deze maatregelen hebben namelijk regelmatig effect op veiligheid, gezondheid, welzijn, kwaliteit en efficiëntie.

CO2-Prestatieladder

M.J. van Riel heeft de nodige stappen voorwaarts gezet om te voldoen aan de certificeringseisen voor de CO2-Prestatieladder, niveau 3. In juni 2017 werd dan ook aan deze eisen officieel voldaan en het certificaat behaald. Van Riel blijft zich sindsdien onvermoeibaar inspannen om tot een verdere reductie te komen, al zijn we daarbij voor een deel afhankelijk van externe factoren.

 

 • Veiligheid boven alles

  Werk aan het spoor

  Met onze 450-tons mobiele telescoopkraan plaatsten we een nieuwe voetgangersbrug over het spoor. Bij werk rondom het spoor staat veiligheid altijd bijzonder hoog in het vaandel. Lees verder over dit project.

  Bekijk deze case

Mijn hein®

Kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieuzaken betekenen meer dan alleen het naleven van regels. Het gaat om bewustzijn en gedrag. Iedereen dient zijn verantwoordelijkheid te nemen, zodat onze medewerkers en die van derden aan het einde van de dag veilig en gezond huiswaarts kunnen.

In 2015 is M.J. van Riel B.V. gestart met een gedragsprogramma, genaamd 'hein'. 'hein' is ontwikkeld door Arbeid- en Organisatiepsychologen Jules Heijneman en Kim Reuser en werkt aan een cultuur waarin elkaar aanspreken op veilig gedrag en het bespreekbaar maken van lastige situaties normaal en geaccepteerd is. Hiermee kunnen we voortdurend verbeteringen doorvoeren.

Iedereen heeft een eigen hein, waardoor iedereen hein (h)erkent. Hierdoor vindt hein gemakkelijk draagvlak binnen alle lagen van de organisatie en heeft het een sterk verbindende factor.

Kortom, via een open cultuur naar permanente, proactieve verbetering.

MVO

M.J. van Riel ondersteunt het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons dat wij naast het streven naar rendement ook rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu en dat wij oog hebben voor de menselijke aspecten binnen en buiten onze organisatie.

Vragen over veiligheid?

Neem contact op met ons KVGM-bureau, bel +31(0)13 458 21 21 of stuur ons een e-mail.

BENIEUWD NAAR DE PRAKTIJK? ONTDEK ONZE CASES!

 • Case: Leidingbrug Muiderberg

  Transport leidingbrug Muiderberg

  Leidingbruggen zijn er in vele formaten, maar zo groot en zo flink als deze die we naar Muiderberg hebben gebracht zie je ze niet elke dag. Logisch dat het transport van een object als dit dan ook om bijzondere materialen vraagt. Een optimale klus voor één van onze nieuwste aanwinsten: de modulair aangedreven transportunits van Scheuerle.

 • Case: Dakreclame Okura Hotel Amsterdam

  Dakreclame Okura Hotel Amsterdam

  Op het moment dat je uitrukt met groot materieel dan trekt dat vanzelfsprekend flink wat bekijks. In de afgelopen 70 jaar zijn we dan ook best gewend geraakt aan het nodige publiek langs de zijlijn. Maar wanneer je in hartje Amsterdam een straat afzet voor onze grootste kraan met mastverlenging, dan blijft dat uiteraard helemaal niet onopgemerkt. 

 • Case: Fabrieksverhuizing industriële klant

  Fabrieksverhuizing Tilburg

  Iedere locatie is uniek. Dat geldt sowieso voor bouwlocaties in de buitenlucht, maar al helemaal als het gaat om industriële verplaatsingen. Wanneer we productie-omgevingen deels verplaatsen of volledig verhuizen, dan opereren we letterlijk in het hart van een onderneming. En dat zijn bijzondere ervaringen. Zoals bij deze internationaal toonaangevende klant.

Terug naar boven