CO2-Prestatieladder

Van Riel hanteert met het oog op de huidige generatie en de generaties die volgen een actief beleid omtrent het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een van de kernpunten in het MVO-programma van Van Riel is de CO2-reductie. Met behulp van de CO2-prestatieladder heeft Van Riel een programma opgesteld om de CO2 te reduceren. Door het maken van een CO2-footprint zijn onze belangrijkste CO2-emissiebronnen in kaart gebracht. Hiermee krijgen wij een beter inzicht in onze CO2-uitstoot.
Van Riel heeft aangetoond dat door haar inspanningen ten aanzien van de CO2-reductie zij inmiddels voldoet aan de eisen die gesteld zijn voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).

Het energiebeleid, CO2-footprint en de reductiedoelstellingen van Van Riel worden ieder half jaar zowel in- als extern gecommuniceerd.

INZICHT

Van Riel heeft haar eigen energieverbruik omgerekend naar CO2-emissies en op die manier inzicht verkregen in haar CO2-uitstoot per energiestroom. Op basis van de CO2-footprint heeft Van Riel effectieve doelstellingen opgesteld. In 2012 is Van Riel al begonnen om deze uitstoot in kaart te brengen. De footprint wordt elk half jaar opnieuw berekend en zowel intern als extern gecommuniceerd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de CO2-footprint.

REDUCTIE

Op basis van de CO2-footprint heeft Van Riel reductiedoelstellingen opgesteld om haar CO2-uitstoot effectief te reduceren. Er zijn verschillende reductiemaatregelen opgesteld om deze doelstelling te behalen. Deze worden ieder half jaar beoordeeld op hun effectiviteit. Voor meer informatie wordt verwezen naar de CO2-reductiedoelstellingen.

COMMUNICATIE

Ieder half jaar publiceert Van Riel haar energie-reductiebeleid met betrekking tot inzicht, reductie en de participatie aan een initiatief. Voor meer informatie wordt verwezen naar het CO2-communicatieplan.

PARTICIPATIE

Van Riel neemt actief deel aan initiatieven rond CO2-reductie in de sector en daarbuiten.

Duurzame Leverancier

Een van die initiatieven waar Van Riel aan deelneemt is Duurzame Leverancier. Dit is een merk en platform van en voor organisaties die investeren in Duurzaamheid, een duurzame bedrijfsvoering en circulaire economie. Het initiatief is in 2010 opgericht door Antea Group, Sweco, Movares, Strukton en ondersteund door de Provincie Utrecht.
Bekijk het profiel van M.J. van Riel op https://www.duurzameleverancier.nl/duurzaamheidsindex/profile/1855

 

Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT)

Van Riel is momenteel bezig om een actieve deelname te bewerkstelligen in het BORT op het gebied van CO2-reductie.

 

CERTIFICAAT CO2-PRESTATIELADDER

Voor meer informatie wordt verwezen naar het certificaat CO2-Prestatieladder

 

DOCUMENTEN

Download hieronder de documenten betreffende het CO2-reductiebeleid:
CO2-reductiedoelstellingen
CO2-footprint Q1 & Q2 (2017)
CO2-footprint Q1 - Q4 (2017)
CO2-communicatieplan
Certificaat CO2-Prestatieladder

Wilt u meer informatie over de CO2-Prestatieladder? Bezoek dan www.skao.nl.

BENIEUWD NAAR DE PRAKTIJK? ONTDEK ONZE CASES!

 • Case: Leidingbrug Muiderberg

  Transport leidingbrug Muiderberg

  Leidingbruggen zijn er in vele formaten, maar zo groot en zo flink als deze die we naar Muiderberg hebben gebracht zie je ze niet elke dag. Logisch dat het transport van een object als dit dan ook om bijzondere materialen vraagt. Een optimale klus voor één van onze nieuwste aanwinsten: de modulair aangedreven transportunits van Scheuerle.

 • Case: Dakreclame Okura Hotel Amsterdam

  Dakreclame Okura Hotel Amsterdam

  Op het moment dat je uitrukt met groot materieel dan trekt dat vanzelfsprekend flink wat bekijks. In de afgelopen 70 jaar zijn we dan ook best gewend geraakt aan het nodige publiek langs de zijlijn. Maar wanneer je in hartje Amsterdam een straat afzet voor onze grootste kraan met mastverlenging, dan blijft dat uiteraard helemaal niet onopgemerkt. 

 • Case: Fabrieksverhuizing industriële klant

  Fabrieksverhuizing Tilburg

  Iedere locatie is uniek. Dat geldt sowieso voor bouwlocaties in de buitenlucht, maar al helemaal als het gaat om industriële verplaatsingen. Wanneer we productie-omgevingen deels verplaatsen of volledig verhuizen, dan opereren we letterlijk in het hart van een onderneming. En dat zijn bijzondere ervaringen. Zoals bij deze internationaal toonaangevende klant.

Terug naar boven