Projectmanagement & engineering

Wanneer er zwaar materiaal in beweging moet komen, dan is alleen een hijskraan of een trailer vaak niet voldoende. Voor de juiste aanvoer en verwerking is in veel gevallen een zorgvuldige samenwerking van meerdere disciplines vereist. Meerdere expertises die met de grootst mogelijke zorg op elkaar worden afgestemd. Ook op dit gebied staan we voor u klaar met een volledig gespecialiseerd Projectbureau.

Van A-tot-Z

‘Volledig ontzorgen, van A tot Z’. Het is een uitdrukking die je regelmatig voorbij hoort komen wanneer je bij ons over de vloer komt. En dat is niet voor niets. Want het overzien en controleren van elk detail dat komt kijken bij bijzonder transport, bij hijs & hef klussen en bij industriële verplaatsingen is iets dat sinds onze oprichting in 1946 sterk in onze cultuur zit verweven.  

Onze korte lijnen

We weten dat veel bedrijven iets dergelijks nastreven, maar tegelijkertijd moeite hebben om het daadwerkelijk te realiseren. Iets dat wij optimaal kunnen omdat we er niet alleen in geloven, maar omdat we ook onze organisatiestructuur volledig op die ambitie hebben ingericht door, ondanks onze groei, de mentaliteit en toegankelijkheid van een kleine, overzichtelijke organisatie streng te bewaken. 

Dit merkt u doordat u tijdens ieder project bij ons beschikt over één en hetzelfde aanspreekpunt. Een ervaren professional met uitgebreide praktijkervaring die samen met u door het project heen beweegt. En wanneer het project erom vraagt, dan kan de inzet van meerdere uitvoerders of projectleiders wenselijk zijn, maar u behoudt dat ene aanspreekpunt.

 

  • Case: Plaatsen van prefab woningen

    Prefab woningen

    Dat er op de vastgoedmarkt een hoop verandert zal niemand zijn ontgaan. Eén van de meest opvallende ontwikkelingen zijn de zogenaamde ‘prefab woningen’. Modulaire woningen die op een productielocatie volledig bewoonbaar worden gebouwd, en daarna kant-en-klaar worden geplaatst op hun eindlocatie. Voor onze bouwgerelateerde klanten verzorgen wij de lading, het vervoer en de juiste plaatsing van al deze units. 

    Bekijk deze case

Onzichtbaar soepel

Wanneer er een boot, een brug, een complete woning, een gigantische spant of een volledige fabriek verplaatst moet worden, dan komen daar een hoop zaken bij kijken. Veel meer dan de verplaatsing zelf. Omdat het altijd gaat om objecten met een bijzondere afmeting en/of gewicht, is het moment van de verplaatsing een moment waar heel veel aspecten samen komen. Aspecten die duidelijk zichtbaar zijn en voor de hand liggen, maar ook aspecten die zich juist buiten het zicht afspelen. Aspecten die niet voor de hand liggen, maar wel zeer bepalend zijn voor een succesvolle en veilige afloop van het project.

 

Om ervoor te zorgen dat deze complexe puzzel rondom de aanvoer, de verwerking en eventuele montage of demontage op de juiste manier bij elkaar komt, is het belangrijk dat de voorbereiding onberispelijk is. Met ons Projectbureau zorgen we ervoor dat bij combinatieklussen elk aspect nauwkeurig op elkaar wordt afgestemd. Dat begint bij het zorgvuldig uitpluizen van alle details om te komen tot een feilloze projectdefinitie. We zoomen hierbij niet alleen in op de algemene specificaties van het project, maar we houden ook de allerkleinste details in het vizier.

Denkkracht

Nadat we alles uitvoerig hebben doorgesproken en onze engineers elke afhankelijkheid tot een duizendste achter de komma hebben doorgerekend, ontstaat er een helder projectplan waarin alle stappen en aandachtspunten zijn uitgewerkt. Op basis van dit plan begeleiden we u vervolgens door het hele project heen. We verzorgen de planning, organiseren de juiste materialen en regelen - indien nodig - de inzet van externe hulpmiddelen of aanvullende modaliteiten. Onze projectleiders en uitvoerders zorgen ervoor dat alle stappen voor en tijdens de uitvoering volgens afspraak worden doorlopen, zodat u van een optimale oplevering verzekerd bent.

 

Anticiperen

Ons Projectbureau staat voor het zorgvuldig voorbereiden, aansturen en uitvoeren van projecten. Iets waarbij overigens ook flexibiliteit een absolute vereiste is en doorslaggevend kan zijn. Want hoe groot de zorg en aandacht in aanloop naar de uitvoering ook is, de mogelijkheid om vliegensvlug te kunnen anticiperen blijft altijd cruciaal.

 

Op momenten dat er veel disciplines tegelijk samenkomen, is het onontkoombaar dat je zo nu en dan geconfronteerd wordt met zaken buiten je invloedsfeer die vooraf onmogelijk waren te voorspellen te beïnvloeden. Ook op die cruciale momenten bewijst ons Projectbureau haar waarde. We bedenken waar nodig alternatieve benaderingen of creatieve oplossingen, zodat we aan het einde altijd belanden bij het resultaat dat we vooraf met elkaar hebben afgesproken.

Terug naar boven