Vlekkeloos uitgevoerd transport en plaatsing 33-ton zware tank

2018-07-03
Onlangs kwam de veelzijdigheid van ons materiaal en personeel weer goed van pas. Met twee van onze grootste kranen werd een enorme tank van ruim 33 ton van een schip gelost. Daarna is deze met onze Scheuerle aslijnen vervoerd, waarna deze met behulp van onze telescoopkranen geplaatst kon worden.

Lossen

Aan de waterkant werd de 33,1 ton zware methaanreactor-tank door onze 400- en 450-tons telescoopkraan gelost. Het gewicht is in 'M.J. van Riel'-termen niet uitzonderlijk hoog, maar het betreft wel een enorm groot object: de tank heeft een diameter van bijna tien meter en is ongeveer 22 meter lang.

Transport

Na het lossen kon de tank met onze 14-assige Scheuerle K25 aslijnen met powerpack vervoerd worden. Daar ging de nodige voorbereiding aan vooraf, het gaat natuurlijk om een enorm transport. Om van de startlocatie weg te komen is een hek verwijderd. De dijk waarover de tank vervoerd werd is van tevoren helemaal gesnoeid, om in de weg hangende takken te voorkomen. De dijk is teven afgezet met borden, waarbij twee verkeersregelaars het overige verkeer op de juiste weg geholpen hebben. Voor een goede aankomst op locatie, moest een onder stroom staand hek verwijderd worden. Verder moesten uit- en inritten verbreed worden en moesten 50 stalen rijplaten gelegd worden.

Er moesten dus de nodige voorbereidingen gedaan worden. Dat is immers uiteindelijk het halve werk. Ons projectbureau heeft daarom van tevoren samen met de projectleider en de engineer alle mogelijke problemen weggenomen. Daardoor is de uiteindelijke operatie vlekkeloos verlopen.

Plaatsing

Aangekomen op locatie moesten de 400- en 450-tons telescoopkraan weer aan het werk. Daar moest de tank gekanteld worden om vervolgens verticaal geplaatst te worden. Voor de kanteling van de tank werd de 450-tons telescoopkraan ingezet als hoofdkraan. Daarbij moest goed gekeken worden naar de stempeldruk, gezien een van de stempel nabij een waterbassin stond.

De 400-tons telescoopkraan heeft hierbij samen met de 50-tons telescoopkraan assistentie geboden door het monteren van de leidingen en de kooiladders.

Al met al een indrukwekkende klus, waarbij de kennis en kunde van ons team en de veelzijdigheid van ons materiaal voor een daverend succes heeft gezorgd.

Nieuws

Vier 53 ton zware spudpalen op ponton

2019-02-11
Onlangs hebben we een opdrachtgever, gespecialiseerd in de productie van diverse vaartuigen, bijgestaan in het plaatsen van spudpalen. Deze spudpalen zorgen voor stabilisatie van een ponton zodra deze stationair operationeel is. Met een gewicht van 53 ton en een lengte van 35 meter waren deze spudpalen een mooie uitdaging voor ons team en materieel, welke we natuurlijk graag aangingen.
Nieuws

VIDEO: plaatsing 80-tons bovenloopkraan

2019-02-11
We hebben één van onze opdrachtgevers mogen helpen met het transporteren en hijsen van een 80-tons bovenloopkraan, ten behoeve van de plaatsing hiervan in hun gloednieuwe hal.
Nieuws

VIDEO: Tank van Saddam Hoessein vervoerd en gedemonteerd

2019-02-04
Ons team doet vaak de naam 'exceptioneel transport' eer aan, maar eind januari hebben we wel een heel bijzondere opdracht uitgevoerd: we realiseerden het transport en de demontage van een oude Russische tank afkomstig uit het leger van voormalig dictator Saddam Hoessein.
lees meer
Terug naar boven