Vlekkeloos uitgevoerd transport en plaatsing 33-ton zware tank

Onlangs kwam de veelzijdigheid van ons materiaal en personeel weer goed van pas. Met twee van onze grootste kranen werd een enorme tank van ruim 33 ton van een schip gelost. Daarna is deze met onze Scheuerle aslijnen vervoerd, waarna deze met behulp van onze telescoopkranen geplaatst kon worden.

Lossen

Aan de waterkant werd de 33,1 ton zware methaanreactor-tank door onze 400- en 450-tons telescoopkraan gelost. Het gewicht is in 'M.J. van Riel'-termen niet uitzonderlijk hoog, maar het betreft wel een enorm groot object: de tank heeft een diameter van bijna tien meter en is ongeveer 22 meter lang.

Transport

Na het lossen kon de tank met onze 14-assige Scheuerle K25 aslijnen met powerpack vervoerd worden. Daar ging de nodige voorbereiding aan vooraf, het gaat natuurlijk om een enorm transport. Om van de startlocatie weg te komen is een hek verwijderd. De dijk waarover de tank vervoerd werd is van tevoren helemaal gesnoeid, om in de weg hangende takken te voorkomen. De dijk is teven afgezet met borden, waarbij twee verkeersregelaars het overige verkeer op de juiste weg geholpen hebben. Voor een goede aankomst op locatie, moest een onder stroom staand hek verwijderd worden. Verder moesten uit- en inritten verbreed worden en moesten 50 stalen rijplaten gelegd worden.

Er moesten dus de nodige voorbereidingen gedaan worden. Dat is immers uiteindelijk het halve werk. Ons projectbureau heeft daarom van tevoren samen met de projectleider en de engineer alle mogelijke problemen weggenomen. Daardoor is de uiteindelijke operatie vlekkeloos verlopen.

Plaatsing

Aangekomen op locatie moesten de 400- en 450-tons telescoopkraan weer aan het werk. Daar moest de tank gekanteld worden om vervolgens verticaal geplaatst te worden. Voor de kanteling van de tank werd de 450-tons telescoopkraan ingezet als hoofdkraan. Daarbij moest goed gekeken worden naar de stempeldruk, gezien een van de stempel nabij een waterbassin stond.

De 400-tons telescoopkraan heeft hierbij samen met de 50-tons telescoopkraan assistentie geboden door het monteren van de leidingen en de kooiladders.

Al met al een indrukwekkende klus, waarbij de kennis en kunde van ons team en de veelzijdigheid van ons materiaal voor een daverend succes heeft gezorgd.

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven