VIDEO: 300- en 400-tons telescoopkraan

Onlangs werd in Oosterhout met een 300- en 400-tons telescoopkraan het katrijwerk op de nieuwe ship-to-shore (STS) containerkraan geplaatst. Met de succesvolle oplevering van deze nieuwe kraan is de capaciteit van de container terminal significant uitgebreid en is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Demontage en uitzonderlijk transport

Van Riel is van begin tot eind bij het projectmanagement betrokken geweest en heeft hierin de klant volledig ontzorgd. Eerder dit jaar werd in Bielefeld (BRD) de gehele STS containerkraan gedemonteerd. Direct daarna zijn in 28 exceptionele transporten alle onderdelen afzonderlijk naar Waalwijk getransporteerd.

Reviseren

Eenmaal in Nederland gearriveerd is de gehele containerkraan gereviseerd door een van onze partners. Dit deel van het project werd in oktober met succes voltooid. Van Riel heeft tijdens dit proces de klant voorzien van tijdelijke opslag van de kraan, tot het moment daar was het project te voltooien.

Transport en montage

Na het reviseren zijn alle 28 onderdelen naar de plaats van bestemming in Oosterhout getransporteerd, waarna de opbouw van start kon gaan. Van Riel heeft hierbij voorzien in het volledige hijswerk. Het bovenveld is met succes door vier telescoopkranen (variërend van 200- tot 400-tons) op de poten gehesen en daarna gemonteerd.

Het moment suprême

Nadat ook de elektriciteitsmodules gehesen en gemonteerd waren kon het meest bijzondere deel van het project beginnen: met twee van onze zwaardere telescoopkranen is het katrijwerk van de grond gehesen, waarna het zwenkframe gemonteerd kon worden. Daarna is in een samenspel van de 300- en 400-tons telescoopkraan het geheel tussen de reeds gemonteerde delen van de containerkraan omhoog gehesen en gemonteerd.

 

Succesvolle afronding

Hierna was het project met succes afgerond en is het terrein ontruimd en netjes achtergelaten, zodat onze klant in volle tevredenheid de opgebouwde STS containerkraan in de nabije toekomst in gebruik kan nemen. Met de ingebruikneming van de nieuwe kraan zal de hijscapaciteit van de terminal met 50% toenemen.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, bijvoorbeeld in uitzonderlijk transport, hijsen en heffen of projectmanagement? Lees meer over onze oplossingen.

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven