Transport en plaatsing prefab woningen

2019-01-14
In de afgelopen maanden hielpen we één van onze opdrachtgevers met het gefaseerd plaatsen van geprefabriceerde woningen in Hoofddorp. Voordeel van het concept dat de opdrachtgever levert: hoge kwaliteit en een razendsnelle oplevering. Onlangs stond ons team deze opdrachtgever wederom drie dagen bij om een volgende fase te realiseren.

Transport

Hierbij werden de prefab woonelementen door middel van speciaal transport en transportbegeleiding aangevoerd; wegens de grote omvang van de elementen gebeurt dit ’s nachts. Bij het transport hebben we diverse van onze transporteenheden ingezet, zoals onze K25 aslijnen en onze Mercedes Actros zwaartransporttrekker.

Plaatsen

Vervolgens werden op de eerste dag van het werk met behulp van onze 450-tons telescoopkraan van vijf woningen de onderste delen geplaatst. Op de tweede dag werden de eerste verdiepingen geplaatst, waarna op de derde dag de dakkappen volgden, zodat alle woningen meteen wind- en waterdicht waren.

Project

Zo werden in een kleine drie dagen vijf complete woningen (d.w.z. ruwbouw inclusief, metselwerk, kozijnen, ramen, deuren, badkamer, keuken, dak, et cetera) geplaatst: een ontzettend efficiënte manier van werken, waarbij de kwaliteit van de woningen gegarandeerd is, omdat zij immers onder ideale klimatologische condities in een productiehal zijn gebouwd en bovendien ruimschoots aan de huidige en toekomstige isolatienormen voldoen. In dit aansprekende project worden in het totaal zo'n 50 woningen door onze opdrachtgever gerealiseerd, waaronder appartementen en eensgezinswoningen, zowel koop als huur, waarvan één nog lange tijd als kijkwoning te bezichtigen zal zijn voor projectontwikkelaars en andere geïnteresseerden.

Nieuws

Vier 53 ton zware spudpalen op ponton

2019-02-11
Onlangs hebben we een opdrachtgever, gespecialiseerd in de productie van diverse vaartuigen, bijgestaan in het plaatsen van spudpalen. Deze spudpalen zorgen voor stabilisatie van een ponton zodra deze stationair operationeel is. Met een gewicht van 53 ton en een lengte van 35 meter waren deze spudpalen een mooie uitdaging voor ons team en materieel, welke we natuurlijk graag aangingen.
Nieuws

VIDEO: plaatsing 80-tons bovenloopkraan

2019-02-11
We hebben één van onze opdrachtgevers mogen helpen met het transporteren en hijsen van een 80-tons bovenloopkraan, ten behoeve van de plaatsing hiervan in hun gloednieuwe hal.
Nieuws

VIDEO: Tank van Saddam Hoessein vervoerd en gedemonteerd

2019-02-04
Ons team doet vaak de naam 'exceptioneel transport' eer aan, maar eind januari hebben we wel een heel bijzondere opdracht uitgevoerd: we realiseerden het transport en de demontage van een oude Russische tank afkomstig uit het leger van voormalig dictator Saddam Hoessein.
lees meer
Terug naar boven