Schoolverlaters: Meld je aan en leer een vak!

M.J. van Riel heeft een nieuw initiatief genomen: schoolverlaters die tenminste VMBO hebben afgerond, kunnen zich aanmelden voor een volledige opleiding tot kraanmachinist. Wij investeren in jouw toekomst en leren je een vak. Alle rijbewijzen, certificaten en vakbekwaamheidsbewijzen worden volledig door Van Riel betaald, behoudens het rijbewijs B, want dat dien je op eigen kosten te behalen of anders in termijnen aan ons terug te betalen. Het enige dat Van Riel van je vraagt is motivatie, inzet en enthousiasme voor een succesvolle voltooiing van deze opleiding en jouw loyaliteit door je voor meerdere jaren te verbinden aan ons bedrijf. Je tekent dan ook voor een meerjarig contract.

Vanaf het moment dat de opleiding start ontvang je al een salaris en word je begeleid door vakkundige praktijkopleiders. Een groot gedeelte van de opleiding vindt on-the-job plaats, dus gedurende het dagelijkse werk. Het andere, meer theoretische gedeelte van de opleiding zal worden verzorgd door externe en erkende opleidingsinstituten en/of rijscholen. 

 

Na jouw opleiding en nadat de praktijkopleiders hebben aangegeven dat je zelfstandig kunt werken, krijg je een eigen mobiele (toren)kraan toegewezen. Je start dan altijd op een mobiele (toren)kraan uit de lichtere segment, want het écht goed leren werken met een kraan, dat leer je in die categorie. Zodra je na verloop van tijd hebt bewezen dat je jouw vak goed verstaat, klanten tevreden over je zijn en het bovendien zélf ook graag wilt, kun je in de loop van de tijd in aanmerking komen voor overplaatsing naar een kraan uit de middelzware en vervolgens zwaardere categorie.

 

Realiseer jezelf wel zeer goed dat het geen van 8-tot-5-baan is en dat je niet de hele dag door kunt app'en of bellen, want een kraanmachinist moet 100% gefocust zijn op het secuur hijsen van objecten en is tegelijkertijd ook nog eens hoofdverantwoordelijk voor de veiligheid van mensen binnen het draaibereik van zijn kraan. Daar past de voortdurende afleiding van allerlei berichtjes of gesprekken via de smartphone nu eenmaal niet bij, dat is écht te gevaarlijk voor jezelf en anderen. Zoals al gezegd, de werktijden zijn dus onregelmatig en soms sta je ook in een weekend als standby ingeroosterd, voor het geval er ook dan gehesen moet worden. Eén voordeel, het werken buiten de reguliere werktijden levert je vaak ook extra euro's op....

 

Dus heb je interesse of wil je meer weten? Kijk dan voor de juiste contactgegevens op het vacaturegedeelte van deze website en meld je aan!

 

 

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven