Nieuw: autolaadkraan 205 ton/meter!

Met de ingebruikname van een nieuwe VOLVO 10x4 trekker, voorzien van een EFFER 6S Heavy Duty autolaadkraan (inclusief jib) met een capaciteit van 205 ton/meter, beschikt Van Riel vanaf de tweede week van juni 2018 als eerste in Nederland over de zwaarst mogelijke, achter de cabine opvouwbare autolaadkraan.

De aanschaf van dit 'beest' kan in het verlengde worden gezien van onze toenemende activiteiten in relatie tot het (ver)plaatsen van zware objecten, alsook de intrinsieke motivatie om onze relaties telkens de laatste stand van de techniek te kunnen bieden. De kracht zit 'm vooral in het variabele stempelprogramma waardoor het mogelijk is om binnen een beperkte opstelruimte een maximum aan hijscapaciteit beschikbaar te hebben. Voorts beschikt het ook nog eens over een voorover-stempelprogramma, waardoor ook aan de voorzijde van het voertuig zware objecten kunnen worden gehesen en verplaatst.  

Deze week worden door de leverancier en Van Riel nog de allerlaatste puntjes op de 'i' gezet om de combinatie bedrijfsgereed te maken, zodat deze vanaf de tweede week van juni 2018 ingezet kan worden voor operationele werkzaamheden.

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven