M.J. van Riel draagt haar 'eendje' bij aan het goede doel

De deelnemers waren misschien wat minder flitsend en snel dan Max Verstappen en consorten, maar de publieke belangstelling was er niet minder om, want ook in Tilburg was er op 26 juli 2017 wat te beleven voor de échte raceliefhebber: een heuse badeendenrace!

Op 26 juli 2017 was de Piushaven in Tilburg het toneel van een altijd spannende badeendenrace. Mensen konden voor € 5,00 een eigen badeendje met een uniek nummer sponsoren, zodat op deze manier werd bijgedragen aan het goede doel waar het hier allemaal om ging: de Ronald MacDonald-inrichting van een kinderkamer in het ETZ-Elisabeth Ziekenhuis. De uiteindelijke opbrengst was ruim € 21.000,00. Met ruim 4.200 badeendjes in de race beloofde het dus een spannende race te worden, want zeg nou eerlijk, een kans van één op 4.200, de meeste andere loterijen redden dat niet! 

 

Het principe van de badeendenrace was eenvoudig: de badeendjes werden bij de start allemaal tegelijk te water gelaten, moesten vervolgens een traject afleggen waarbij met name de windsnelheid en stroming de duur van de racebeleving bepaalden. Het badeendje dat aan het einde van het traject als eerst over de finish kwam, had gewonnen en kreeg een prijs. Enfin, de deelnemers en het publiek hebben wel waar voor hun geld gekregen, want de badeendenrace duurde wel even. De wind, noch de stroming dwongen de badeendjes tot nieuwe wereldrecords, ze kabbelden dan ook volstrekt ontspannen naar de finish.

 

Vanzelfsprekend heeft ook Van Riel haar belangeloze bijdrage aan dit goede doel geleverd. Een kraan heeft de grote zak met badeendjes bij de start te water gelaten en na de finish ook weer uit het water gevist. Dat loslaten verliep overigens aanmerkelijk vlotter dan het opvissen, want dat bleek uiteindelijk best nog een langdurig klusje. Zo zie je maar, zelfs badeendjes hebben zo hun eigen willetje, het zijn net mensen...

 

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven