Met 90-jarige 'Lauranda' op stap in Antwerpen

In de nacht van 24/25 mei 2018 heeft Van Riel het schip 'Lauranda' dwars door het Belgische Antwerpen verplaatst, nadat het 's middags al gedeeltelijk verplaatst was.

Schepen verplaatsen zich normaal gesproken over 's lands wateren, maar deze keer moest voor de verandering het 90 jaar oude, bijna 40 meter lange en 130 ton wegende schip de 'Lauranda' over een afstand van 10,7 kilometer over land verplaatst worden. Dat het daarbij om een route dwars door het prachtige Antwerpen ging, maakte het er misschien niet eenvoudiger op, maar daar hebben we bij Van Riel nog nooit tegen opgezien. Het decor was in elk geval prachtig, de publieke belangstelling groot en ook de samenwerking met de Belgische politie en onze klant verliep vlekkeloos.

Veilig afgeleverd op het terrein van Wijngaard Natie, wacht het schip nu op verder transport per ponton richting de Baasroodse scheepswerf Van Praet-Dansaert.

  

  

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven