Met 90-jarige 'Lauranda' op stap in Antwerpen

2018-05-25
In de nacht van 24/25 mei 2018 heeft Van Riel het schip 'Lauranda' dwars door het Belgische Antwerpen verplaatst, nadat het 's middags al gedeeltelijk verplaatst was.

Schepen verplaatsen zich normaal gesproken over 's lands wateren, maar deze keer moest voor de verandering het 90 jaar oude, bijna 40 meter lange en 130 ton wegende schip de 'Lauranda' over een afstand van 10,7 kilometer over land verplaatst worden. Dat het daarbij om een route dwars door het prachtige Antwerpen ging, maakte het er misschien niet eenvoudiger op, maar daar hebben we bij Van Riel nog nooit tegen opgezien. Het decor was in elk geval prachtig, de publieke belangstelling groot en ook de samenwerking met de Belgische politie en onze klant verliep vlekkeloos.

Veilig afgeleverd op het terrein van Wijngaard Natie, wacht het schip nu op verder transport per ponton richting de Baasroodse scheepswerf Van Praet-Dansaert.

  

  

Nieuws

Verticaal en horizontaal transport zorgt voor efficiënte plaatsing van prefab elementen

2019-01-14
In de afgelopen maanden hielpen we een van onze opdrachtgevers regelmatig met het plaatsen van prefab bouw elementen. Onlangs stond ons team deze opdrachtgever drie dagen bij met diverse van onze materialen.
Nieuws

400-tonner kantelt en hijst grote silo’s

2019-01-09
In de afgelopen weken heeft ons team niet stilgezeten. Zo hebben we onlangs een mooi werk voor Martens en Van Oord uit mogen voeren, vlakbij onze thuisbasis in Moerdijk. Daar hebben we twee grote silo’s op een ponton gehesen. De silo’s moeten op korte termijn 300.000 kuub zand verzetten in omgeving Almere.
Nieuws

De beste wensen voor 2019!

2019-01-03
2018 was een erg mooi jaar voor M.J. van Riel. Ons team mocht tal van klussen voor verscheidene opdrachtgevers verzorgen en daar bedanken wij ze graag voor. Daarnaast zijn er een aantal mooie investeringen gedaan, zodat we onze dienstverlening in diverse specialisaties verder konden uitbreiden. Denk aan ons nieuwe hefportaal, ons vijzel- en sledesysteem en diverse nieuwe kranen. We kijken er naar uit om samen ook van 2019 een succes te maken!
lees meer
Terug naar boven