Machine(ver)plaatsing met hefportaal in Tilburg

2018-08-13
Zo nu en dan krijgen we de kans om al onze vaardigheden in één werk in te zetten. Onlangs kregen we deze kans, toen we voor een opdrachtgever in Tilburg de opdracht kregen een uitgebreide machineverplaatsing uit te voeren. Lees verder over hoe we deze machineverplaatsing hebben aangepakt.

Transport vanuit Duitsland

In een eerder stadium van deze opdracht transporteerden we drie grote machines vanuit Duitsland, naar onze opdrachtgever in Tilburg. Hier zijn de machines tijdelijk opgeslagen, om enige tijd later binnen Tilburg weer getransporteerd te worden.

Laden, transport en lossen

Op de eerste dag van het werk hebben we ’s ochtends in alle vroegte de machines met van onze telescoopkranen op het transport geladen. Daarna kon het speciaaltransport van start gaan, waarbij we onze zwaartransporttrekker met eurodieplader hebben ingezet. Eenmaal aangekomen op de tweede locatie heeft de telescoopkraan de machines weer gelost, zodat onze machineploeg ze naar binnen konden brengen met behulp van interne transportmiddelen. Dit alles kon binnen een dag voltooid worden.

Plaatsing en montage

Ons team stopt niet bij het afleveren van de machines. Op de tweede dag van het werk hebben we de machines namelijk met ons gloednieuwe hefportaal met uiterste precisie kunnen plaatsen. Hierna konden onze experts aan de slag om de machines te monteren.

Een geslaagde en efficiënte verplaatsing, met gebruiksklare machines tot gevolg!

Enerpac hefportaal

Het hefportaal wat bij dit werk is ingezet, is onderdeel van ons gloednieuwe, elektrisch aangedreven, hydraulisch 4-punts hefportaal, type Enerpac SL300 hefportaal. Het hefportaal heeft een hefvermogen van 300 ton. Met deze investering hebben we een belangrijke stap gezet in de beschikbaarheid van eigen middelen om industriële verplaatsingen van begin tot eind vakkundig en efficiënt uit te voeren. Het is namelijk een goede aanvulling op onze grote vloot met zware kranen, aangezien het hefportaal ook binnen zware lasten kan heffen, laden en lossen.

Het hefportaal kan ook als 2-punts systeem ingezet worden, zoals ook bij dit werk gebeurd is. Hierdoor kan bij lasten tot 150 ton ook binnen beperkte dimensies gewerkt worden en bovendien de op- en afbouwtijd verder kan worden gereduceerd.

Het eveneens aangeschafte sideshift systeem zorgt ervoor dat de lasten met een druk op de knop zijwaarts kunnen worden verplaatst.

Nieuws

Vier 53 ton zware spudpalen op ponton

2019-02-11
Onlangs hebben we een opdrachtgever, gespecialiseerd in de productie van diverse vaartuigen, bijgestaan in het plaatsen van spudpalen. Deze spudpalen zorgen voor stabilisatie van een ponton zodra deze stationair operationeel is. Met een gewicht van 53 ton en een lengte van 35 meter waren deze spudpalen een mooie uitdaging voor ons team en materieel, welke we natuurlijk graag aangingen.
Nieuws

VIDEO: plaatsing 80-tons bovenloopkraan

2019-02-11
We hebben één van onze opdrachtgevers mogen helpen met het transporteren en hijsen van een 80-tons bovenloopkraan, ten behoeve van de plaatsing hiervan in hun gloednieuwe hal.
Nieuws

VIDEO: Tank van Saddam Hoessein vervoerd en gedemonteerd

2019-02-04
Ons team doet vaak de naam 'exceptioneel transport' eer aan, maar eind januari hebben we wel een heel bijzondere opdracht uitgevoerd: we realiseerden het transport en de demontage van een oude Russische tank afkomstig uit het leger van voormalig dictator Saddam Hoessein.
lees meer
Terug naar boven