Juniorendag 2018: de jeugd heeft de toekomst

Op zondag 24 juni 2018 was het weer zover: voor de tweede keer in een jaar tijd opende M.J. van Riel haar poorten om de jeugd alvast kennis te laten maken met de wondere wereld van kranen, transport en industriële verplaatsingen, veelal onder begeleiding van vader, moeder, opa of oma. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen om jongeren te interesseren voor ons mooie vak en ze wellicht een beetje te helpen met de juiste schoolkeuze. Over belangstelling hadden we in elk geval niets te klagen, de opkomst was vijf keer groter dan vorig jaar!

Zoals gezegd, de belangstelling was boven verwachting. De aankondigingen op de scholen in de omgeving en oproep op de website hadden hun doel niet gemist. Van zeer jong tot oud, om klokslag 12 uur renden de eerste belangstellenden al het bedrijfsterrein op om zich te vergapen aan het opgestelde materieel, maar ook om te vragen hoe je nu eigenlijk kraanmachinist, chauffeur, montagemedewerker of machinetransporteur kunt worden. Zo'n buitenkans liet overigens niet alleen de jeugd zich ontglippen, ook de volwassenen begeleiders genoten merkbaar en zelfs een enkeling informeerde belangstellend naar de openstaande vacatures.

Een blik achter de schermen werpen achter de normaal zo hermetisch gesloten poorten van M.J. van Riel, die gelegenheid is er niet zo vaak. Bovendien, het bleef natuurlijk niet alleen bij kijken, ze mochten deze keer zelfs een grote kraan of vrachtauto met autolaadkraan eigenhandig bedienen onder de veilige begeleiding van één van de medewerkers van Van Riel. Dat was weer eens heel wat anders dan een virtual-reality-spelletje spelen op een mobieltje, tablet of pc; dit was voor het 'echie' en ze konden er nog een heus hijsdiploma mee verdienen ook! De exameneisen waren voor deze ene gelegenheid flink naar beneden bijgesteld, dus iedereen kon thuis aan het einde van de dag dan ook met gepaste trots zijn schooltas in de vlaggenmast hijsen.

 

Ook aan de inwendige mens was gedacht, want van al dat supergeconcentreerd hijsen, klimmen en klauteren konden ze zomaar ineens honger of dorst krijgen. Om die acute nood te ledigen stond er een snackcar klaar om ze van een zak friet of andere snack te voorzien of konden ze een drankje halen bij de Van Riel huisbar.....allemaal gratis voor hen die zich vooraf per email al hadden aangemeld. Nuttiger, aangenamer en leuker konden we deze kennismakingsdag niet maken, denken we en we vermoeden dan ook dat we enkelen ergens de komende jaren nog weleens zullen terugzien om daadwerkelijk tot het Van Riel-gilde toe te treden. Het was in elk geval leuk om gastheer van de jeugd en hun begeleiders te zijn; wat ons betreft voor herhaling vatbaar! 

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven