Aanvoer 130-tons transformator onderstation Tilburg

2018-08-21
Wanneer een 150 kVA-transformator op één van de 134 onderstations van Enexis Netbeheer - in dit geval in Tilburg - tijdelijk vervangen moet worden vanwege groot onderhoud, dan is het bij deze bekende netbeheerder allemaal goed geregeld.

De Tilburgers merken er namelijk niets van, want er wordt geruisloos overgeschakeld naar een reservetransformator, zodat de ander buiten bedrijf gesteld kan worden. In dit geval bleek het groot onderhoud in Nijmegen te moeten plaatsvinden bij Smit Transformator Services, dus er moest een extra transformator aangevoerd worden als extra reserve. En zo moest er een transformator van Lelystad naar Tilburg vervoerd worden, over 's lands binnenwateren én 's lands wegen.

Planning tot in de puntjes

Zo'n klus vraagt van alle stakeholders organisatorisch vermogen, inzet, flexibiliteit en samenwerking: van de netbeheerder (Enexis Netbeheer), de servicedienst (Smit Transformator Services), de plaatselijke en provinciale overheden en M.J. van Riel natuurlijk!

Alles in huis

Dit soort projecten zijn ons op het lijf geschreven, omdat dan de voordelen van van het werken met M.J. van Riel ten volle aan de oppervlakte komt. We hebben tenslotte al het niet-maritieme zélf in huis: vakmannen die de klappen van de zweep kennen, mobiele kranen, zwaartransporteenheden, transportbegeleiding, rollers, rijplatentrailers, een sledesysteem en hulpmaterialen. Alles behalve het benodigde binnenvaartschip dus; maar ook in die wereld hebben we goede partnerschappen en dat kon dus moeiteloos worden geregeld.

Scheuerle diepbed

Bij dit project werd ons recent aangeschafte, extra lage Scheuerle-Kamag K25-diepbed ingezet in combinatie met een tiental K25-aslijnen en een Mercedes Actros 8x4 zwaartransporttrekker. Met een laadvermogen van 134 ton (op eigen terrein zelfs tot maximaal 180 ton), is deze recente aanwinst uitermate geschikt voor het over de weg transporteren van dergelijke zware transfomatoren.

Vijzel & sledesysteem

Op locatie aangekomen werd met behulp van het sledesysteem en de 320-tons vijzelset de transformator keurig op zijn plek gezet. Zo is Tilburg weer verzekerd van een goede backup, mocht aan de huidige operationele transformator onderhoud nodig zijn.

Nieuws

Vier 53 ton zware spudpalen op ponton

2019-02-11
Onlangs hebben we een opdrachtgever, gespecialiseerd in de productie van diverse vaartuigen, bijgestaan in het plaatsen van spudpalen. Deze spudpalen zorgen voor stabilisatie van een ponton zodra deze stationair operationeel is. Met een gewicht van 53 ton en een lengte van 35 meter waren deze spudpalen een mooie uitdaging voor ons team en materieel, welke we natuurlijk graag aangingen.
Nieuws

VIDEO: plaatsing 80-tons bovenloopkraan

2019-02-11
We hebben één van onze opdrachtgevers mogen helpen met het transporteren en hijsen van een 80-tons bovenloopkraan, ten behoeve van de plaatsing hiervan in hun gloednieuwe hal.
Nieuws

VIDEO: Tank van Saddam Hoessein vervoerd en gedemonteerd

2019-02-04
Ons team doet vaak de naam 'exceptioneel transport' eer aan, maar eind januari hebben we wel een heel bijzondere opdracht uitgevoerd: we realiseerden het transport en de demontage van een oude Russische tank afkomstig uit het leger van voormalig dictator Saddam Hoessein.
lees meer
Terug naar boven