Aanvoer 130-tons transformator onderstation Tilburg

Wanneer een 150 kVA-transformator op één van de 134 onderstations van Enexis Netbeheer - in dit geval in Tilburg - tijdelijk vervangen moet worden vanwege groot onderhoud, dan is het bij deze bekende netbeheerder allemaal goed geregeld.

De Tilburgers merken er namelijk niets van, want er wordt geruisloos overgeschakeld naar een reservetransformator, zodat de ander buiten bedrijf gesteld kan worden. In dit geval bleek het groot onderhoud in Nijmegen te moeten plaatsvinden bij Smit Transformator Services, dus er moest een extra transformator aangevoerd worden als extra reserve. En zo moest er een transformator van Lelystad naar Tilburg vervoerd worden, over 's lands binnenwateren én 's lands wegen.

Planning tot in de puntjes

Zo'n klus vraagt van alle stakeholders organisatorisch vermogen, inzet, flexibiliteit en samenwerking: van de netbeheerder (Enexis Netbeheer), de servicedienst (Smit Transformator Services), de plaatselijke en provinciale overheden en M.J. van Riel natuurlijk!

Alles in huis

Dit soort projecten zijn ons op het lijf geschreven, omdat dan de voordelen van van het werken met M.J. van Riel ten volle aan de oppervlakte komt. We hebben tenslotte al het niet-maritieme zélf in huis: vakmannen die de klappen van de zweep kennen, mobiele kranen, zwaartransporteenheden, transportbegeleiding, rollers, rijplatentrailers, een sledesysteem en hulpmaterialen. Alles behalve het benodigde binnenvaartschip dus; maar ook in die wereld hebben we goede partnerschappen en dat kon dus moeiteloos worden geregeld.

Scheuerle diepbed

Bij dit project werd ons recent aangeschafte, extra lage Scheuerle-Kamag K25-diepbed ingezet in combinatie met een tiental K25-aslijnen en een Mercedes Actros 8x4 zwaartransporttrekker. Met een laadvermogen van 134 ton (op eigen terrein zelfs tot maximaal 180 ton), is deze recente aanwinst uitermate geschikt voor het over de weg transporteren van dergelijke zware transfomatoren.

Vijzel & sledesysteem

Op locatie aangekomen werd met behulp van het sledesysteem en de 320-tons vijzelset de transformator keurig op zijn plek gezet. Zo is Tilburg weer verzekerd van een goede backup, mocht aan de huidige operationele transformator onderhoud nodig zijn.

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven