47 succesvolle machineverplaatsingen in grote fabrieksverhuizing VDL Kunststoffen

2018-04-23
Voor onze toonaangevende opdrachtgever VDL Kunststoffen zetten we in de afgelopen maanden al onze specialismen in om hun fabrieksverhuizing tot een succesvol einde te brengen.

Complete fabrieksverhuizing

In totaal verplaatsten over een periode van veertien weken we de hele fabriek, inclusief 47 spuitgietmachines, varierend in gewicht van 2.5 tot 68 ton en opgeteld maar liefst 680 ton!

Het demonteren, transport, plaatsen en monteren duurde bij iedere machine (inclusief automatisering en transportbanden) slechts ca. drie dagen. Hierdoor heeft de productie ondanks de grootschalige verhuizing minimale vertraging opgelopen.

Naast machines verhuisden we ook het gehele kantoor, de technische dienst, de olie- en vetopslagruimte en meer. Door een goede planning vanuit ons projectbureau hebben we dit omvangrijke project tot in de puntjes nauwkeurig succesvol uit kunnen voeren.

Kwetsbare robot

We stuurden onze fotograaf op pad om het demonteren, verplaatsen en monteren van een van de spuitgietmachines vast te leggen. Deze machine bestaat uit verschillende bijzonder zware onderdelen, van respectievelijk 20 en 45 ton. De zeven meter lange robot die normaal boven de machine hangt is zeer kwetsbaar en moest dus vakkundig gedemonteerd worden.

Demontage & transport

Op de eerste dag van dit driedaagse project demonteerden we de machine inclusief robot. Vervolgens laadden we de machine op karren en bereidden we het transport voor. Hierna is de machine naar buiten gerold en met een van onze 130-tons mobiele telescoopkranen geladen.

Plaatsing & montage op de nieuwe locatie

Eenmaal geladen zijn onze vrachtwagens naar de nieuwe locatie vertrokken. Hier is de machine gelost en naar binnen gereden. In de nieuwe locatie hebben we alle onderdelen met de grootste zorgvuldigheid weer gemonteerd.

Succes!

We wensen VDL Kunststoffen veel succes op hun nieuwe locatie!

Nieuws

Verticaal en horizontaal transport zorgt voor efficiënte plaatsing van prefab elementen

2019-01-14
In de afgelopen maanden hielpen we een van onze opdrachtgevers regelmatig met het plaatsen van prefab bouw elementen. Onlangs stond ons team deze opdrachtgever drie dagen bij met diverse van onze materialen.
Nieuws

400-tonner kantelt en hijst grote silo’s

2019-01-09
In de afgelopen weken heeft ons team niet stilgezeten. Zo hebben we onlangs een mooi werk voor Martens en Van Oord uit mogen voeren, vlakbij onze thuisbasis in Moerdijk. Daar hebben we twee grote silo’s op een ponton gehesen. De silo’s moeten op korte termijn 300.000 kuub zand verzetten in omgeving Almere.
Nieuws

De beste wensen voor 2019!

2019-01-03
2018 was een erg mooi jaar voor M.J. van Riel. Ons team mocht tal van klussen voor verscheidene opdrachtgevers verzorgen en daar bedanken wij ze graag voor. Daarnaast zijn er een aantal mooie investeringen gedaan, zodat we onze dienstverlening in diverse specialisaties verder konden uitbreiden. Denk aan ons nieuwe hefportaal, ons vijzel- en sledesysteem en diverse nieuwe kranen. We kijken er naar uit om samen ook van 2019 een succes te maken!
lees meer
Terug naar boven