47 succesvolle machineverplaatsingen in grote fabrieksverhuizing VDL Kunststoffen

Voor onze toonaangevende opdrachtgever VDL Kunststoffen zetten we in de afgelopen maanden al onze specialismen in om hun fabrieksverhuizing tot een succesvol einde te brengen.

Complete fabrieksverhuizing

In totaal verplaatsten over een periode van veertien weken we de hele fabriek, inclusief 47 spuitgietmachines, varierend in gewicht van 2.5 tot 68 ton en opgeteld maar liefst 680 ton!

Het demonteren, transport, plaatsen en monteren duurde bij iedere machine (inclusief automatisering en transportbanden) slechts ca. drie dagen. Hierdoor heeft de productie ondanks de grootschalige verhuizing minimale vertraging opgelopen.

Naast machines verhuisden we ook het gehele kantoor, de technische dienst, de olie- en vetopslagruimte en meer. Door een goede planning vanuit ons projectbureau hebben we dit omvangrijke project tot in de puntjes nauwkeurig succesvol uit kunnen voeren.

Kwetsbare robot

We stuurden onze fotograaf op pad om het demonteren, verplaatsen en monteren van een van de spuitgietmachines vast te leggen. Deze machine bestaat uit verschillende bijzonder zware onderdelen, van respectievelijk 20 en 45 ton. De zeven meter lange robot die normaal boven de machine hangt is zeer kwetsbaar en moest dus vakkundig gedemonteerd worden.

Demontage & transport

Op de eerste dag van dit driedaagse project demonteerden we de machine inclusief robot. Vervolgens laadden we de machine op karren en bereidden we het transport voor. Hierna is de machine naar buiten gerold en met een van onze 130-tons mobiele telescoopkranen geladen.

Plaatsing & montage op de nieuwe locatie

Eenmaal geladen zijn onze vrachtwagens naar de nieuwe locatie vertrokken. Hier is de machine gelost en naar binnen gereden. In de nieuwe locatie hebben we alle onderdelen met de grootste zorgvuldigheid weer gemonteerd.

Succes!

We wensen VDL Kunststoffen veel succes op hun nieuwe locatie!

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven