400-tons telescoopkraan hijst machine over 80 meter vlucht

Onlangs zijn we in alle vroegte naar Best vertrokken, om onze toonaangevende opdrachtgever Philips te helpen met het verwisselen van een koelmachine. Normaal gesproken misschien een standaard werk, maar deze keer niet! We moesten de machine van 5,5 ton en de onderliggende staalconstructie namelijk over 80 meter vlucht hijsen.

73m beweegbare jib

Daarvoor hebben we in alle vroegte onze 400-tons telescoopkraan opgebouwd, uitgerust met een 73 meter beweegbare jib om de lange vlucht te kunnen overbruggen. Nadat ons team de kraan vakkundig had opgebouwd was het hijswerk zelf efficiënt uit te voeren: na twee uur was de kraan alweer klaar en kon deze weer afgebroken worden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een dag voor het werk verzorgden we al het lossen van de nieuwe koelmachine, met onze 50-tons telescoopkraan. Hiermee stond de koelmachine klaar om gehesen te worden.

Wederom een tevreden opdrachtgever en een mooie klus succesvol voltooid dankzij ons veelzijdige materieel.

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven