400-tons telescoopkraan hijst machine over 80 meter vlucht

2018-10-22
Onlangs zijn we in alle vroegte naar Best vertrokken, om onze toonaangevende opdrachtgever Philips te helpen met het verwisselen van een koelmachine. Normaal gesproken misschien een standaard werk, maar deze keer niet! We moesten de machine van 5,5 ton en de onderliggende staalconstructie namelijk over 80 meter vlucht hijsen.

73m beweegbare jib

Daarvoor hebben we in alle vroegte onze 400-tons telescoopkraan opgebouwd, uitgerust met een 73 meter beweegbare jib om de lange vlucht te kunnen overbruggen. Nadat ons team de kraan vakkundig had opgebouwd was het hijswerk zelf efficiënt uit te voeren: na twee uur was de kraan alweer klaar en kon deze weer afgebroken worden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een dag voor het werk verzorgden we al het lossen van de nieuwe koelmachine, met onze 50-tons telescoopkraan. Hiermee stond de koelmachine klaar om gehesen te worden.

Wederom een tevreden opdrachtgever en een mooie klus succesvol voltooid dankzij ons veelzijdige materieel.

Nieuws

Verticaal en horizontaal transport zorgt voor efficiënte plaatsing van prefab elementen

2019-01-14
In de afgelopen maanden hielpen we een van onze opdrachtgevers regelmatig met het plaatsen van prefab bouw elementen. Onlangs stond ons team deze opdrachtgever drie dagen bij met diverse van onze materialen.
Nieuws

400-tonner kantelt en hijst grote silo’s

2019-01-09
In de afgelopen weken heeft ons team niet stilgezeten. Zo hebben we onlangs een mooi werk voor Martens en Van Oord uit mogen voeren, vlakbij onze thuisbasis in Moerdijk. Daar hebben we twee grote silo’s op een ponton gehesen. De silo’s moeten op korte termijn 300.000 kuub zand verzetten in omgeving Almere.
Nieuws

De beste wensen voor 2019!

2019-01-03
2018 was een erg mooi jaar voor M.J. van Riel. Ons team mocht tal van klussen voor verscheidene opdrachtgevers verzorgen en daar bedanken wij ze graag voor. Daarnaast zijn er een aantal mooie investeringen gedaan, zodat we onze dienstverlening in diverse specialisaties verder konden uitbreiden. Denk aan ons nieuwe hefportaal, ons vijzel- en sledesysteem en diverse nieuwe kranen. We kijken er naar uit om samen ook van 2019 een succes te maken!
lees meer
Terug naar boven