‘Tewaterlating’ catamaran met zware telescoopkranen M.J. van Riel

Wekenlang was een enorme catamaran onderweg geweest naar de Monnickendamkade in IJmuiden. Eenmaal aangekomen op locatie was het tijd om de catamaran van het transportschip te hijsen en vervolgens te water te laten.

Uiteraard konden we onze opdrachtgever daarbij behulpzaam zijn, door twee van onze kranen uit het zwaardere segment - de 400- en 450-tons mobiele telescoopkraan - in te zetten. In een samenspel met deze twee telescoopkranen werd de catamaran boven het transportschip gehesen. Daarna kon het transportschip wegvaren om plaats te maken voor de catamaran. De telescoopkranen lieten de catamaran vervolgens zorgvuldig in het water zakken.

Flexibel werken & goede planning

Vanwege omstandigheden was het tot vlak voor aankomst van in IJmuiden onduidelijk wanneer het werk precies zou plaatsvinden. Gelukkig hebben we met flexibel werken en goed plannen ook dit werk met succes en naar tevredenheid van de opdrachtgever kunnen voltooien.

Onderhoud

Na de ‘tewaterlating’ is de catamaran op eigen kracht naar Aalst gevaren. Daar konden we onze opdrachtgever wederom van dienst zijn. Met onze 450-tons mobiele telescoopkraan hebben we de catamaran op de kant gehesen, waar een onderhoudstraject voor dit bijzondere schip gepland stond.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw project?

Neem dan contact op met een van de specialisten van ons projectbureau.

Interessant? Lees dan ook:

 • Nieuws

  Straks vaart de MD10 aan kop van de Sail-vloot

  MIDDELHARNIS – Het was een langdurige precisieklus, waarvoor M.J. van Riel industrial movements alle lof kreeg, die in de loop van de vrijdagmiddag uitmondde in het plaatsen van de MD10 Johanna Hendrika op de restauratiehelling van de Menheerse werf. 

 • Nieuws

  M.J van Riel investeert in draadlooze Compression Load Cells ofwel weeg en zwaartepunt meet gereedschap of modules

  Met deze aanschaf is het mogelijk wegingen te verrichten voor onze klanten tot 600 ton.
  Met maximaal vier weegpunten van ieder 150 ton kunnen we via een draadloos systeem de gewichten uitgelezen en met behulp van een software pakket is het mogelijk een zwaartepunt calculatie te maken.

 • Nieuws

  Nieuwste type telescoopkraan

  In 2017 mogen we het nieuwste type telescoopkraan van Liebherr - de LTM1450 - binnen onze gelederen welkom heten.

Terug naar boven