‘Tewaterlating’ catamaran met zware telescoopkranen M.J. van Riel

2018-07-16
Wekenlang was een enorme catamaran onderweg geweest naar de Monnickendamkade in IJmuiden. Eenmaal aangekomen op locatie was het tijd om de catamaran van het transportschip te hijsen en vervolgens te water te laten.

Uiteraard konden we onze opdrachtgever daarbij behulpzaam zijn, door twee van onze kranen uit het zwaardere segment - de 400- en 450-tons mobiele telescoopkraan - in te zetten. In een samenspel met deze twee telescoopkranen werd de catamaran boven het transportschip gehesen. Daarna kon het transportschip wegvaren om plaats te maken voor de catamaran. De telescoopkranen lieten de catamaran vervolgens zorgvuldig in het water zakken.

Flexibel werken & goede planning

Vanwege omstandigheden was het tot vlak voor aankomst van in IJmuiden onduidelijk wanneer het werk precies zou plaatsvinden. Gelukkig hebben we met flexibel werken en goed plannen ook dit werk met succes en naar tevredenheid van de opdrachtgever kunnen voltooien.

Onderhoud

Na de ‘tewaterlating’ is de catamaran op eigen kracht naar Aalst gevaren. Daar konden we onze opdrachtgever wederom van dienst zijn. Met onze 450-tons mobiele telescoopkraan hebben we de catamaran op de kant gehesen, waar een onderhoudstraject voor dit bijzondere schip gepland stond.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen met uw project?

Neem dan contact op met een van de specialisten van ons projectbureau.

Nieuws

Vier 53 ton zware spudpalen op ponton

2019-02-11
Onlangs hebben we een opdrachtgever, gespecialiseerd in de productie van diverse vaartuigen, bijgestaan in het plaatsen van spudpalen. Deze spudpalen zorgen voor stabilisatie van een ponton zodra deze stationair operationeel is. Met een gewicht van 53 ton en een lengte van 35 meter waren deze spudpalen een mooie uitdaging voor ons team en materieel, welke we natuurlijk graag aangingen.
Nieuws

VIDEO: plaatsing 80-tons bovenloopkraan

2019-02-11
We hebben één van onze opdrachtgevers mogen helpen met het transporteren en hijsen van een 80-tons bovenloopkraan, ten behoeve van de plaatsing hiervan in hun gloednieuwe hal.
Nieuws

VIDEO: Tank van Saddam Hoessein vervoerd en gedemonteerd

2019-02-04
Ons team doet vaak de naam 'exceptioneel transport' eer aan, maar eind januari hebben we wel een heel bijzondere opdracht uitgevoerd: we realiseerden het transport en de demontage van een oude Russische tank afkomstig uit het leger van voormalig dictator Saddam Hoessein.
lees meer
Terug naar boven