Industriële verplaatsingen

Volledige ketens leunen op fabrieken met optimaal presterende productielijnen. Maar zelfs machines kunnen onmogelijk altijd onafgebroken draaien. Soms zorgt een verhuizing of onderhoud ervoor dat er delen van een productielijn verplaatst of vervangen moeten worden, waardoor deze tijdelijk niet op volle kracht kan presteren. Wij begrijpen dat en dan is maar één uitgangspunt belangrijk: doeltreffendheid.

Doeltreffendheid

Wanneer de belangrijkste zenuw van een productiebedrijf buiten bedrijf gesteld is, dan betekent tijd letterlijk geld. Het langer stilleggen van de productiecapaciteit dan strikt noodzakelijk heeft dan ook al snel grote gevolgen. Daarom is het cruciaal om in situaties waarbij machines of volledige productielijnen verhuisd of verplaatst worden, te werken met de beste mensen en materialen.

 

De afgelopen jaren hebben wij er bij M.J. van Riel voor gezorgd dat dit precies is waar wij over beschikken. Alle kennis en uitrusting die nodig is om uw industriële verhuizingen en verplaatsingen tot in de kleinste details zorgvuldig te beheren, te plannen en uit te voeren hebben wij onder één dak. En dat betekent dat wij u in deze situaties altijd de grootst mogelijke doeltreffendheid kunnen garanderen.

 

En ook niet onbelangrijk: uw schaderisico! Wij kunnen er zelf van alles over roepen, maar neem gerust contact op met alle klanten waarvoor we de afgelopen jaren al machines verplaatst hebben of onze verzekeringsmaatschappij. U zult aangenaam verrast zijn, want Van Riel kent binnen de door haar uitgevoerde industriële verplaatsingen een ongekend laag schadecijfer gedurende de afgelopen jaren.

 

Uitgelijnd

Het verzorgen van industriële verplaatsingen is een discipline die zich bij ons in de afgelopen jaren ontzettend sterk heeft ontwikkeld. Dat heeft er vooral mee te maken dat dit soort projecten ons erg goed liggen. Iets dat toe te schrijven is aan het feit dat binnen dit werkveld al onze capaciteiten en specialismen op een prachtige manier samenkomen. 

De benadering die komt kijken bij het verplaatsen en/of verhuizen van enkelvoudige machines of installaties, dan wel volledige productielocaties beslaat veel meer dan alleen de (de)montage. Een succesvolle verplaatsing of verhuizing vraagt om een verzameling van disciplines die één op één aansluiten op de oplossingen waar wij al meer dan 70 jaar ervaring in hebben. 

  • CASE: Fabrieksverhuizing P. van der Wegen Gears

    Fabrieksverhuizing P. van der Wegen Gears

    Iedere locatie is uniek. Dat geldt sowieso voor bouwlocaties in de buitenlucht, maar al helemaal als het gaat om industriële verplaatsingen. Wanneer we productie-omgevingen deels verplaatsen of volledig verhuizen, dan opereren we letterlijk in het hart van een onderneming.

    Bekijk deze case

Het kleinste detail

Tijdens het monteren en demonteren van machines werken we regelmatig in omgevingen die ongelooflijk veel zorgvuldigheid eisen. Niet alleen omdat er gewerkt wordt met grote, zware en uiterst kapitaalgoederen, maar ook omdat de werkruimtes vaak beperkt zijn. Geen uitgestrekte vloeroppervlaktes of grote parkeerplaatsen met bewegingsruimte in overvloed, maar afgesloten omgevingen waarbinnen nog volop geproduceerd wordt.

 

Wanneer een paar millimeter de marge is waarbinnen een ongekend waardevol instrument in beweging moet komen of geplaatst moet worden, dan is het belangrijk dat er over geen enkel detail onduidelijkheid bestaat binnen het project.

Denkkracht

Om ervoor te zorgen dat uw productielijn geen seconde langer dan nodig uit de lucht hoeft te zijn, bundelen wij al onze krachten om industriële verplaatsingen ongekend doeltreffend te laten verlopen. Het minimaliseren van stilstanduren en schade is onze grootste focus. Door vooraf zorgvuldig na te denken en samen met elkaar een slimme aanpak te bepalen, komen we tot een plan dat geen enkel minuscuul detail over het hoofd ziet. Een gestroomlijnd plan dat bestaat uit tijd-/ruimtefactoren en technieken die zichzelf direct terugbetalen in waardevolle tijdwinst.

Complete aanpak

Als het gaat om industriële verplaatsingen dan weten we hoe belangrijk het is dat uw capaciteit zo snel mogelijk weer 100% presteert. Dat betekent dat we ook weten hoe belangrijk het is om met een partner samen te werken die alle facetten van een project kan overzien, zodat alle facetten op elkaar zijn afgestemd, er onderweg geen verrassingen ontstaan en er op elke moment in het project snel geschakeld kan worden.

 

Of het nu gaat om een overzichtelijke verplaatsing of een complete internationale fabrieksverhuizing waarbij uw machines zorgvuldig import- of exportklaar gemaakt moeten worden, wij beschikken over de capaciteiten, de multimodale contacten, de ervaring en de materialen om dat voor elkaar te krijgen.

Terug naar boven